top of page

Fuji Therma VRF Klima Ariza Kodlari Ariza Durumunda Ne Yapmalisiniz

mimarlara-ozel-cozumler.jpg

Klimalarda oluşan arızalar uzun süreli kullanımdan ya da bakımsızlıktan meydana gelir. Bu gibi durumlar çeşitli arıza tiplerine yol açar. Klima üzerinde yer alan göstergelerde arızanın kodu gösterilir. Fuji Therma VFR klima arıza kodu numarasına göre kişisel olarak yapılacak birkaç işlem ile arıza giderilebilir. Eğer sorun uzmanlık gerektiren bir konudaysa teknik servis çağrılarak arıza çözüme kavuşturulur. Fuji Therma VFR klima arıza kodları, herkesin kolayca anlayabileceği bir şekilde, klima üzerinde yanıp sönen LED ışık ile birlikte belirir.

Fuji Therma VFR klima arıza kodları listesini incelemeden önce klimanızın çalışmama ya da sorun çıkarma nedenlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz. Böyle basit arızalar için servis çağırıp ücret ödemeden Fuji Therma vrf arıza nedenini anlayıp sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Fuji Therma VRF Klima Servisi Çağırmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Klimanız çalışmıyorsa bunun birden fazla nedeni olabilir. Fuji Therma VFR klima arıza kodları için müdahalede bulunmadan önce birkaç noktayı kontrol etmenizde fayda var.  Bu durumda elektrik kesintisi, klimanın fişinin tam oturmaması, uzaktan kumandanın bozulması ya da pilinin bitmesi, sigortanın atması gibi klimanın açılmasını önleyen aksaklıkları kontrol edin. Fuji Therma vrf arıza kodu listesi bu gibi durumların dışında kontrol edilebilir.

Arıza Kodları ve Akıllı Çözümler

FujiTherma VFR arıza kodları anlamlarını bilmek bilmek işinizin daha kolay çözülmesini sağlar. Çıkan koda göre kendiniz müdahale edebilir ya da gelen teknik servisi yönlendirebilirsiniz. FujiTherma VFR arıza kodları şu şekilde;

0:00       “Bağlantıda hata – iç ünite kontrolü”

E1:00     “Bağlantıda hata – iç üniteden dış üniteye”

E3:00     “Dönüş havası ısıl direnci kısa devrede”

E4:00     “İç ünite bobin ısıl direnci açık”

E5:00     “İç ünite bobin ısıl direnci kısa devrede”

E6:00     “Dış ünite bobin ısıl direnci açık”

E7:00     “Dış ünite bobin ısıl direnci kısa devrede”

EA:00    “Dış ünite ortam ısıl direnci açık”

EB:00     “Dış ünite ortam ısıl direnci kısa devrede”

EC:00     “Boşaltma borusu ısıl direnci açık”

ED:00    “Boşaltma borusu ısıl direnci kısa devrede”

EE:00     “Yüksek basınç sorunu”

EF:00     “Boşaltma ısısı sorunu – çok yüksek = gazdan başka”


Arıza Olmayan Durumlar

Bazı dönemlerde klimalar hafif buhar çıkartabilir. Ancak buhar miktarı artmaya başlamışsa ve çoksa servisi aramanız doğru olacaktır. FujiTherma VFR arıza kodları içinde yer almayan bazı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca sürekli rahatsız edici bir gürültü ya da koku varsa klimanın hava ve su bölmelerinde tıkanıklık olmuş olabilir. FujiTherma VFR klima arıza kodu listesi içinde yer alan ve uzmanlık gerektiren konular için teknik servise başvurmak en doğru tercih olacaktır.

Bilinçsiz Müdahalelerden Kaçının Yetkili Servise Güvenin!

Herhangi bir şekilde klima arızasına müdahale etmeden önce, ilk olarak teknik servis ile görüşün. FujiTherma VFR klima arıza kodu listesinden bakarak kodu görevliye iletin. Duruma göre teknik servis FujiTherma klima arıza kodları dahilinde sizi yönlendirebilir ya da gelip arızayı orada çözebilir. Burada arıza çok küçük olabilir. Basitçe teknik servis tarafından halledilebilir. Ancak yapılacak bilinçsiz bir müdahale ile küçük arızalar daha büyük sorunlara dönüştürülebilir. Bu gibi durumlarda hem arızayı giderme süresi uzar hem de tamir ücreti daha fazla olur. Bu nedenle klimayı yapmadan önce mutlaka teknik servis ile görüşün.

Türkiye Genelinde VRF Klima Satış ve Servis Hizmetleri

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin tüm illerinde 100’den fazla VRF klima satış ve servis bayisi, 500’den fazla başarılı proje ile sektörün lideri olmaya devam ediyoruz.

bottom of page