top of page

York VRF Klima Ariza Kodlari Ariza Durumunda Ne Yapmalisiniz

mimarlara-ozel-cozumler.jpg

York vrf klima arıza kodları sayesinde oluşturulmuş olan arızalar tespit edilerek gerek klima sahibi kendi pratik çözümlerle gerekse yetkili servislerden yardım alarak arıza durumlarında çözüme kavuşturulmasını sağlamaktadır. York vrf arıza kodları ile belirlenen klima arızaları sırasında akıllı uygulamalar klimanın ömrünü uzatmaktadır.

York vrf klima arıza kodu sayesinde ulaşılmış olan arızalar yetkili servisler tarafından belirlenen akıllı çözümler ile çözülmeye başlanıp sizlere de bu konu hakkında bilgi vermektedirler. York vrf arıza kodları ile sunulan arızalarından açıklaması “klima çalışmıyor” gördüğünüzde öncelik ile klimanızın geç beslemesi kapanmış olabilir ya da zamanlayıcı hatası vererek durumu iptal edebilirsiniz. En çok görülen York vrf klima arıza kodu olarak bilinen “Klima iyi ısıtmıyor ya da soğutmuyor” durumunda ise ortamın sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. York vrf klima arıza kodları üzerinden bulmuş olduğunuz teknik arızaları isterseniz kendi eliniz ile isterseniz de fazla riske atmandan yetkili servisi arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

York VRF Klima Servisi Çağırmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Zaman içerisinde kullanmış olduğunuz klima eskiyerek belli başlı normal şartlarda yaşanabilecek sorunları karşınıza getirmektedir. Bu yüzden klimanızın tamiri için servis çağırmadan önce York vrf klima arıza kodları üzerinde detaylı bir şekilde bilgi sahibi olarak ona göre çözümler üretebilirsiniz bu sayede de zaman kaybetmeden klimayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Arıza Kodları ve Akıllı Çözümler

York vrf arıza kodları sayesinde oluşturmuş olduğumuz arızalar ile bu arızaların çözümleriyle birlikte doğru adımlar atarak klima sorununu en kesin bir şekilde çözerek klima kullanmaya devam edebilirsiniz.  York vrf klima arıza kodu olarak kullanılan kodlar; E1, E2, E3, E4, ,E5, E6, E10, E13, P4, P5, P7, P9, P10, P11, P12 ve H5 şeklinde olmaktadır. Bu kodların karşısına gelen akıllı çözümler sayesinde de teknik arıza problemi giderilmektedir.

York VRF klima arıza kodları:

Arıza Kodları

Arıza Kodları Sebebi

E1, E2, E3, E4

Sıcaklık sensörü arızası

E5

İç ve dış ünite arasında bağlantı hatası

E6

Dış ünite koruması

E10

Kompresör emiş basınç problemi

E13

Kompresör faz problemi

P4

İç ünite bataryasının sıcaklığı çok düşük veya çok yüksek

P5

Dış ünite kondansatörünün ısısı çok yüksek

P7

Dış ünite deşarj sıcaklık çok yüksek

P9

Anti-cold hava fonksiyonu

P10

Deşarj basınç koruma

P11

Emiş basıncı koruma

P12

Akım aşırı yük koruma

HS

Buz çözme başlıyor


Arıza Olmayan Durumlar

Klimalarda York vrf arıza kodları dışında arıza olarak kabul edilmeyen sadece normal kullanımdan dolayı bazı garip karşılanan olaylar görülmektedir. Bu durumlarda teknik servisi arayıp herhangi bir şekilde arıza kaydı oluşturulmasına gerek yoktur.  Klimalar kapandıktan sonra belli birkaç ses çıkarabiliyor, buğulu bir hava üfleyebiliyor bazı zamanlarda ise derin olmayan koku yapabiliyor. Bu durumlar geçici oldukları için telaşa kapılmaya gerek yoktur.

Bilinçsiz Müdahalelerden Kaçının Yetkili Servise Güvenin!

Günümüzde bireyler yetkili servise gerek duymadan bazı durumları kendileri halledebileceğini zannetmektedirler. Bu durum ilk olarak iyi olsa da sonrasında istenmeyen durumlara yol açabilir. York klima arıza kodları ile oluşan arızaları yine kendi akıllı çözümler ile çözerken belli başlı sorunlar ile karşılaşabilir bu yüzden York VRF arıza kodu ile oluşan sorunların en mantıklı ve en akıllı çözümleri yetkili servis tarafından yapılmaktadır. Yapılacak her müdahale, klimanın verimliliğine etkide bulunur. Bu yüzden bilinçsiz bir şekilde asla müdahale yapılmamalıdır.

Türkiye Genelinde VRF Klima Satış ve Servis Hizmetleri

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin tüm illerinde 100’den fazla VRF klima satış ve servis bayisi, 500’den fazla başarılı proje ile sektörün lideri olmaya devam ediyoruz.

bottom of page